Новости  Афиша  Рецензии  Интервью  Статьи
О проекте  Наши друзья  Группы  Галерея



Тотальний армагедон під мостом.

Це, по суті друга (металева) частина екстремального фесту Total Armageddon, який тривав під Московським мостом два дні. Місце, м`яко кажучи, не влаштоване для будь-яких акцій, а надто важметових. Неважко здогадатись,що головна проблема - це акустика, про яку під мостом взагалі не може йти мова. Але організація цього разу виявилася толковою, і зважили на звукову проблему, тому й апарат виставила не фуфельний.

Номер перший - TEMPORARY SUFFERINGS (doom). Гурт вартий уваги, але, на мій погляд, дещо недороблений. Важко сформулювати враження від цьго колективу, тягучість музики якого може прирівнятись хіба що до MY DYING BRIDE. Немає візуальної комплексності. Таке відчуття ніби музикантів повисмикували з різних гуртів ( причому з полярними стильовими напрямками) і зібрали в TS. Відмінністю є те, що в команді грає скрипалька, що надає гурту трохи своєрідності та грації.

Далі на сцені намалювалися DIONIS. Харківські гості привезли до нас хеві-метал, але настільки статичний і "сухий", шо й годі казати. Без сумніву, є чудовий голос,характерні соляки - це все привілеї DIONIS, так само, втім, як і усіх інших хеві-гуртів.

Наступними грали ЕВРОКЛІДОН. На жаль, цього разу без грима. Трійця хлопців гатить відбірний блек -щось середнє між black i true black. Ось будь ласка: склад - мінімум, ефект -максимум. Що б там не казали, а гурт має непогане майбутнє за умови кропіткої праці. Україномовні тексти на християнській основі,не позбавлені змісту і не схожі на традиційні блекові віршики, яскрава мелодія, що, між іншим, є результатом на надто "накручених" рифів, - і все це виспівано потужним скримінгом, якого ще пошукати треба серед наших блекерів. Можливо, ЕВРОКЛІДОН для когось - благодійний грунт для порівнянь ( як то IMMORTAL,SATIRICON, BURZUM і т.д.), та я ж принципово утримаюсь від цієї тенденції.

Коротка перерва, і на сцені з`являється WITCH HUNTER. Наша спід/паверська гордість за лічені хвилини розворушила натовп, який вже стрибав і тіпався поблизу сцени, активно підспівуючи за драйвовим вокалістом хіти "WITCH HUNTER" та "Silver"(здається, так вони називаються). Можна сміливо казати, що гурт вже зайняв свою ніщу на метал-сцені. Команда має своє обличчя (о, до речі, дуже непогане), особисту (хоча тут можна ще й посперечатися) подачу матеріалу і свою публіку, що залюбки буде співати пісні улюбленої банди.

Передостанній колектив - FLYING. Ось-ось має вийти їх третій альбом , і тому на сейшені, окрім бойових хітів, вони нарізали ще й нові композиції. До часу виступу FLYING на дворі нарешьі зтемніло, і софіти засяяли блимаючим світлом. Не буду багатослівною, рівень гурту говорить сам за себе. Професійна з усіх боків команда відлабала свій час впевнено і якісно. Нещодавно FLYING залишила клавішниця, і колектив, здається, не багато втратив. Натомість команда виглядає менш строкато і більш мужньо.

Хедлайнерами акції були HOLY BLOOD (black-death), які вже давненько не тішили нас своїми виступами на "великій сцені". За цей час гурт встиг записати другий номерний альбом і підготувати реліз свого брутального проекту REQUITAL, який ми всі сподіваємось почути і побачити вже найближчим часом. А власне 8-го травня гурт представив свої нові творіняя в галузі блекового дезу. З першого прослуховування, звісно, важко зробити який-небудь висновок, але судячи з реакції публіки, що ковбасилася під сценою, пісні всім лягли до душі. Вся металічна юрма весело відтягувалася під ритмічні теми HOLY BLOOD , а ті завжди грають жорстко,"зі смаком" та без пафосу. Свята Кров стала жирною крапкою важ-метового армагедону.

Акція пройшла - на дивину! -в приємній дружній атмосфері.Щоправда, є один мінус: ближче до ночі ті, що не рубилися, позамерзали на фіг; час від часу переминалися на місці, відвертали з обличчя хаєр, що його ганяв вітер, і , мов ті горобці, ховали кінцівки в теплі рукава.

Devoured



Copyright © 2000-2024 AuroraScorpio & The MetalList Portal

0.0018649101257324